Dondurmaların verdiği aromalı tatlar ve sahip olduğu renkler tamamen meyvelerin özünden temin edilir. Katkı veya koruyucu madde içermez.
Ürünlerin içerdiği doğal maddeler mineral, kalsiyum ve vitamin açısından zengindir. Yağ ve kalori oranı ise daha düşüktür.
El yapımı şeklinde hijyenik koşullarda üretilen ürünlerde, günlük temin edilen malzemeler kullanılır ve güvenle tüketilebilir.
1927 Çekoslovakya Poprat’ta 1. kuşak kurucumuz Nâkil VEİS‘tir.
Daha sonrasında ise Nakil VEİS 1949 yılında Yugoslavya’nın Belgradiline gelmiş ve 1950 yılında Oğlu Mesut VEİS‘i yanına alarak Belgrad’ta Maxima Gorka No:19 (Kalinçova Piyes Karşısı) adresinde dondurma dükkanı açmıştır. Burada dondurmasının formulünü sadece oğlu Mesut VEİS‘e öğretmiştir. Diğer çocukları Nakil VEİS ile beraber hiçbir zaman dondurmacılık yapmamıştır.
1952 yılında Zagreb Vlaşka Uliça 63 adresinde baba-oğul olarak Nakil VEİS ve Mesut VEİS yeni bir dükkan açmıştır. Bundan 1 yıl sonra 1953 bölümünde, Sırbistan, Kragujevac’ta yeni bir dükkan açılmıştır. VEİS DONDURMA‘nın 2. kuşak devamı olan Mesut VEİS 1967 yılında Türkiye’de Ankara Küçükesat’ta PASTANE ve DONDURMA üzerine yeni bir yer açmıştır. 1975 yılından itibaren oğlu Şenol VEİS ile Bursa Gemlik Küçükkumla’da sadece dondurma üzerine bir yer açmıştır. 1990 yılında daha büyük bir yerde hizmet verilmeye başlanmış, 1994 yılında bir şube daha açılmıştır. 2002 yılında itibaren Narlı’da bir şube daha açılmıştır. 2018 yılında Kumla çarşısında da bir şube daha açılmıştır. Narlı’da 1 dönüm üzerinde açık ve kapalı alanları olmak üzere yeni yerinde hizmet vermeye başlamıştır. Çocuk parkı ve otoparkı sayesinde daha huzurlu ve nezih bir ortamda sizlere daha iyi bir hizmet vermektedir.
Veis Dondurma bugün Şenol VEİS ve 4. kuşak oğlu olan Ömer VEİS tarafından yönetilmektedir.
Veis lezzetleri çok yakında take away seçeneğiyle sen nerdeysen orada!
LezzetlerimizFirmamız hakkında dilek, şikayet veya önerine bulunmak için yandaki linkle tıklayabilirsiniz.